Uw gastvrouwen in Hulleste

Team Poertegijs - uw gastvrouwen

In het midden Nel Portegijs, rechts dochter Monique Portegijs en links kleindochter Sharon Beukema.

Wij staan voor u klaar tijdens uw verblijf hier in Hulleste!

Over ons: de geschiedenis van de familie Portegijs en het bedrijf.

Overopa Piet Portegijs: In 1930 bouwt schilder en timmerman Piet Portegijs een werkplaats aan de Westerlanderweg. Naast de gewone timmerklussen bouwt Piet Portegijs ook houten vissersbootjes, die gebruikt worden voor de visserij op de Zuiderzee. Deze bootjes worden beroemd als de zogenaamde “Portegijs Bootjes”. In het Zuiderzee museum in Enkhuizen is één van de laatste Portegijs bootjes te bewonderen. Het timmerbedrijf van opa Piet wordt steeds groter en zoon Ab neemt het over.

Familie Portegijs-opa en bootje

Familie Portegijs- Opa en vissersbootje

Opa Ab & Nel Portegijs: ontwerpt en tekent alle huizen die hij bouwt, er zijn er op Wieringen nog velen te zien. Om de nieuwe huizen compleet te maken, moest er natuurlijk ook een keuken in. De vrouw van Ab, Nel Portegijs begint met de verkoop van Duitse inbouwkeukens. In 1982 wordt de eerste showroom geopend, later wordt dit steeds verder uitgebreid tot een pand met twee verdiepingen.

Hulleste - Klompen

Monique Portegijs: Inmiddels is (klein) dochter Monique Portegijs eigenaar. Door de veranderende keukenmarkt, wordt er besloten om de bovenverdieping van de showroom om te toveren tot twee mooie B&B’s. Begin 2019 starten de verbouw werkzaamheden en in juni 2019 nemen de eerste gasten hun intrek in de grote en sfeervolle B&B’s.

Dochter Sharon Beukema: Wie weet wat de toekomst brengt?

Ons Bed & Breakfast Hulleste

De naam “Hulleste” komt uit het Wieringer dialect, het is het Wieringer woord voor “klompen”. De oude klompen van opa Portegijs hangen ook nog naast de ingang van de B&B’s! Wij heten jullie van harte welkom!

Monique Portegijs, B & B Hulleste in Westerland